Bel 0345 - 51 76 21

VSC Norm

Glasparelbedrijf VSC Culemborg heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van RVS door middel van glasparelen en is daarmee de norm in RVS behandeling geworden. De RVS producten worden bij VSC met minimaal dezelfde ruwheid afgeleverd als bij natstralen: repeteerbaar < Ra 0,8 μm. Ra 0,3 – 0,6 μm is de VSC norm.

Voordeel van de VSC norm is dat rol eigenschappen van verschillende poeders worden verbeterd en glij eigenschappen van verschillende producten zoals deeg worden geoptimaliseerd. Ook komen er geen water of chemicaliën te pas aan dit proces van oppervlaktebehandeling.

De EHEDG* (European Hygienic Engineering & Design Group) schrijft, vanuit de industrie, de normen voor waaraan apparaten in de voedingssector moeten voldoen om hygiënisch produceren toe te laten. Zo moeten productcontactoppervlakken een afwerking hebben met een aanvaardbare Ra waarde en mogen ze geen onvolkomenheden vertonen, zoals putjes, vouwen en spleten. Voor grote oppervlakken waar het product mee in aanraking komt, geldt dat de oppervlakte een ruwheid moet hebben van Ra 0,8 μm of beter, alhoewel de reinigbaarheid sterk afhangt van de oppervlakte-afwerkingstechnologie, omdat dit de oppervlaktetopografie beïnvloedt.
 
* EHEDG promoot de hygiëne tijdens de verwerkingen en verpakking van voedingsmiddelen als samenwerkingsverband tussen de grote voedingsmiddelenbedrijven, de apparatenbouwers, de onderzoeksinstellingen en de overheidsinstanties. Zij is vergelijkbaar met de Amerikaanse 3-A (Triple A).
 

Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan